Veelgestelde vragen

Zoek op onderwerp(en)

Gebruik zoveel mogelijk alleen kernwoorden in het zoekveld, dus geen woorden zoals "de", "van", "maar" etc.
Aleen de vragen met antwoorden waarin alle kernwoorden in voorkomen zullen getoond worden.


Of selecteer evt. een onderwerp:Wanneer komt het netwerk bij mij in de straat

Dit hangt ervan af hoe succesvol de vraagbundeling verloopt. Het netwerk kan pas (financieel verantwoord) worden aangelegd als minimaal 45% van de huishoudens in onze gemeente lid en abonnee wordt. De aanleg wordt gestart in de kern en wijk waar de dichtheid van de abonnees het hoogst is. De buitengebieden worden bij een succesvolle vraagbundeling ook aangesloten, maar dit zal waarschijnlijk in een iets latere fase plaats vinden. Al met al is het streven om alle adressen in onze gemeente in ca. 1,5 jaar na de start te hebben aangesloten. Op de website zullen wij aangeven wanneer en waar de aanleg start.


Kan ik de bestaande bekabeling in mijn huis blijven gebruiken

In vrijwel alle gevallen kan dit. Uw huidige modem wordt vervangen door een modem dat geschikt is voor glasvezel. Daarop kunt u uw bestaande bekabeling aansluiten. Bij ons glasvezelnetwerk blijft het mogelijk om uw (oude) analoge televisietoestellen te gebruiken. Voor meer informatie: zie onder het menu item overstappen.


Kan ik mijn (oude) analoge televisie blijven gebruiken

Bij ons glasvezelnetwerk is het mogelijk om uw (oude) analoge televisietoestellen te blijven gebruiken. Afhankelijk van de provider kunt u de televisie analoog aansluiten en/of via een settopbox. Via de settopbox ontvangt u dan ook de digitale HD zenders. Bij enkele providers zijn de televisies alleen via de settopbox aan te sluiten.


Waar komt de glasvezelaansluiting in mijn huis

Voor aanvang van de graafwerkzaamheden komt er iemand langs om samen met u te bekijken wat de ideale en technisch haalbare locatie voor de aansluiting is. Dit is vaak de meterkast, of de plek waar nu de kabel uw huis binnenkomt.


Komt er schade aan de bestrating

De aannemer zal de bestrating in het graaftraject netjes herstellen. Ook als na een jaar onverhoopt de bestrating door de werkzaamheden blijkt te zijn verzakt, wordt dit in overleg met de gemeente opgelost.


Ontstaat er overlast bij de graafwerkzaamheden

Wij proberen de overlast tijdens de aanleg zoveel mogelijk te beperken. De aanleg zal gefaseerd worden uitgevoerd. Over het algemeen ligt de straat maar één dag open en vaak worden de kabels onder de stoep of berm aangelegd en hoeft de straat helemaal niet open.


Komt er ook glasvezel in het buitengebied

Ja, ook het buitengebied wordt aangesloten. Wij zien een glasvezelnetwerk als een essentiële nutsvoorziening die voor iedereen beschikbaar moet zijn. De commerciële partijen leggen alleen glasvezel aan in de zogenaamde rendabele gebieden zoals de kernen. Bij Bergen Breedband worden alle huishoudens en bedrijven in de gemeente aangesloten op het netwerk.


Heeft u niet het antwoord kunnen vinden op uw vraag? Stel hier uw vraag per email aan ons team. Wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Stel uw vraag.